bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Rotsnecropolis van Pantalica

ROTSNECROPOLIS VAN PANTALICA

SICILIň

Pantalica is een eeuwenoude necropolis. Het is een van de grootste archeologische vindplaatsen van SiciliŽ. Via kleine smalle wegen kom je op een parkeerplaats vanwaar het zandpad naar de Necropolis leidt. Via kleine smalle rotsachtige wandelpaadjes daal je steeds dieper af in het ravijn van de rivier.

Pantalica behoorde ooit tot het koninkrijk van de Hybla. Toen dit volk aan de kust last kreeg van invasies van Arabieren vluchtte ze het binnenland in naar het ravijn waar de Bottiglieia en de Anapo samenkomen. Ze hakten in de rotsen van het ravijn een heel dorp uit.

 

Naast de huizen die uitgehakt werden in de zachte rotswand zijn er ook diverse graven. Het gebied van Pantalica is ontzettend groot en is dan ook lastig om helemaal te bezichtigen. Naast graven en dorpen is er ook een kleine kapel uitgehouwen in de rotsen.

 
Meer informatie?

Rotsnecropolis van Pantalica
Syracusa
SiciliŽ informatie
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl