bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Romeins theater van Catania

ROMEINS THEATER VAN CATANIA

SICILIň

Het Romeinse theater in Catania is gelegen midden tussen de huizen. Het is tegenwoordig volledig omringd door gebouwen. Van het theater zelf is enkele de
tribune en een deel van het orkest nog bewaard gebleven. Het midden deel staat
zelfs een groot deel van het jaar in het water.

Veel van het marmer en de zuilen van het theater zijn gebruikt voor de bouw van de kathedraal. Het theater werd er bijna in zijn geheel voor ontmanteld. Bij een bezoek kun je een stukje dwalen in de gangen achter de tribunes en op de tribunes zelf.

 

In de kleine expositieruimte bij het theater zijn oude Romeinse opgravingen te
vinden. Enkele delen van de originele zuilen zijn hier terug te vinden, er liggen oude beelden en via tekeningen krijg je een beeld hoe het theater er vroeger moet hebben uitgezien.

 
Meer informatie?

Catania
SiciliŽ informatie
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl