bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Mozia

MOZIA

SICILIň

Het kleine eilandje Mozia, ook wel Motya genoemd, ligt voor de kust bij Marsala vlak bij de zoutvelden. Het eilandje was ooit een Fenicische stadstaat waar men handelde in wol. Op het eilandje was een flinke stad gevestigd en woonden vele ambachtslieden.

Door gevechten tussen de Cartagers en de Grieken werd Motya, Mozia gedeeltelijk vernietigd en raakte de stadstaat in de vergetelheid. Tot eind 19e eeuw de zoon van een Engelse wijninkoper, gevestigd in Marsala, geÔnteresseerd raakte in het eiland. Hij kocht het eiland.

 

Vanaf dat moment ging Joseph Withaker het eiland weer opnieuw ontdekken.
Gedurende tientallen jaren ging hij als amateur archeoloog op het eiland aan
de slag en haalde een enorme hoeveelheid archeologische vondsten uit de grond.
Tegenwoordig kun je het eiland en bijbehorend kleine archeologische museumpje bezoeken.

 
Meer informatie?

Mozia (Motya)
Mozia
Marsala
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl