bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Mostra Arti e Mestieri di una volta

MOSTRA ARTI E MESTIERI DI UNA VOLTA

SICILIň

Het museum Arti et Mestieri una Volta is een museum geweid aan de oude ambachten van weleer. Het museum is gevestigd in, wat men in Erice, de Spaanse wijk noemt. In een eeuwenoud gebouw. Het gebouw werd net buiten het plaatsje opgericht om een Spaanse garnizoen te huisvesten.

Vanaf het museum heb je een fantastisch uitzicht op de beneden gelegen kust. In het museum zelf vind je oude vissersboten, archeologische opgravingen uit de buurt in de vorm van aardewerk en kleine beeldjes. En er is een flinke verzameling vissersgereedschap.

 

Een groot deel van het museum verteld het verhaal over de ambachtelijke vangst op de tonijn. Er wordt met video materiaal en miniatuur maquettes verbeeld hoe men vroeger de enorme tonijnen hier aan de kust binnenhaalden. Een gruwelijk en tegelijkertijd fascinerend beeld. De tonijnvangst was hard werken en zeker niet zonder gevaar.

 
Meer informatie?

Mostra Arti e Mestieri di una volta
Erice
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl