bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Kathedraal van Cefalý

KATHEDRAAL VAN CEFALU

SICILIň

De Kathedraal van Cefalu stamt uit 1132, gebouwd door de Normandische Roger II. Het is een van de mooiste Normandische bouwwerken op SiciliŽ. De kathedraal heeft nog steeds zijn originele houten plafond een prachtige mozaÔeken in het presbyterium. Hierop is de maagd Maria met de apostelen afgebeeld.

Naast de kathedraal kun je de kloostergang bezoeken van het klooster dat bij de kerk hoort. Het mooie aan deze gang zijn de rijkelijk bewerkte zuilen die de hele kloostergang versieren. Iedere zuil heeft weer een andere afbeelding. Het zijn zowel de fabeldieren als verhalen uit de bijbel.

 

De trappen van de kathedraal vormen op zonnige dagen een mooie ontmoetingsplaats voor romantische stelletjes . Al heel wat mannen zijn hier voor hun dame op de knieŽn gegaan voor een aanzoek. Het pleintje voor de kathedraal is vol met gezellige terrasjes en leuke restaurants..

 
Meer informatie?

Cefalu
SiciliŽ informatie
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl