bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Kathedraal van Catania

KATHEDRAAL VAN CATANIA

SICILIň

De kathedraal van Catania vind je op het Piazza del Duomo. De kathedraal heeft
net als de andere gebouwen in Catania de typische grijze kleur van het vulkanisch gesteente wat hier overal is gebruikt om te bouwen. Dit maakt dat de kathedraal een geheel eigen stijl heeft.

De buitenkant van de kathedraal is een combinatie van de grijze steen en
prachtige witte barokke elementen. De Korintische zuilen stammen nog uit de
Romeinse tijd en hebben waarschijnlijk ooit toebehoort aan het Romeinse theater in de stad. De kathedraal werd in de 18e eeuw gebouwd.

 

Het interieur van de kathedraal is voor barokke begrippen behoorlijk sober.
Zeker in vergelijking met andere kerken en kathedralen in SiciliŽ. In de kathedraal ligt een van de beroemdste inwoners van Catania begraven, de componist Bellini. De kerk is gewijd aan de Heilige Agatha, de beschermheilige van SiciliŽ.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Catania
Catania
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl