bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Heiligdom-van-Onze-Lieve-Vrouw-van-Tindari

HEILIGDOM-VAN-ONZE-LIEVE-VROUW-VAN-TINDARI

SICILIň

Dit heiligdom is gelegen op de plaats van het oude Tyndaris. Een Griekse kolonie op SiciliŽ die later werd veroverd door de Romeinen. Op uw weg naar het heiligdom komt u verschillende resten van de oude stad tegen. Ook naast de kerk liggen enkele oude overblijfselen.

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Tindari is een van de meest protserige van SiciliŽ. De huidige kerk stamt uit 1979. De kerk werd gebouwd om ruimte te bieden aan de grote stroom pelgrims die ieder jaar het heiligdom bezochten. De kerk is zeer uitbundig gedecoreerd met veel kleur en versieringen.

 

Onderwerp van de verering is de het beeld van de Zwarte Madonna. Het beeld stamt uit de 8e eeuw en wordt ook al sinds die tijd vereerd. Al eeuwenlang komen pelgrims naar Tindari om het beeld te aanschouwen. Volgens de overleveringen ontsnapte het beeld op miraculeuze wijze aan vernietiging.

 
Meer informatie?

Tindari
SiciliŽ informatie
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl