bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Etna

ETNA

SICILIň

De Etna is een van de nog levende en actieve vulkanen van Europa. Een bezoek
aan deze vulkaan mag zeker niet ontbreken bij je bezoek aan SiciliŽ. Je kunt de Etna vanaf twee kanten bekijken. Etna Nord en Etna Sud. Informeer vooraf goed of de vulkaan actief is.

Etna Nord bezoek je vanuit Linguaglossa. Hier kun je naar Piano Provenzana
rijden. Hier kun je langs de oude lavastroom lopen. Er zijn diverse wandelingen op de vulkaan die hier starten. Je komt er echter niet bij de hoogste krater. Hiervoor rijd je verder naar Etna Sud.

 

Bij Etna Sud rijd je naar Nicolosi. Hier kun je een kabelbaan naar boven nemen. Wie nog hoger wil kan verder naar boven lopen of met een grote bus naar boven. Vanaf daar is het nog een paar uur lopen naar de grote krater.

 
Meer informatie?

Etna in 24 foto's
Etna
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl