bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Chiesa San Benedetto

CHIESA SAN BENEDETTO CATANIA

SICILIň

De kerk van San Benedetto is een van de mooiste kerken van Catania. Je vindt
de kerk aan de Via dei Crociferi. De kerk werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Het is een typisch voorbeeld van Siciliaanse Barok.

De bezoekers ingang voor de kerk is via het bijbehorende klooster. Bij een bezoek aan de kerk mag je via de oude kloostergangen de kerk in en krijg je gelijk wat inzicht in het 18e-eeuwse kloosterleven. Het afgeschermde balkon in de kerk was dan ook bedoeld voor de nonnen.

 

De binnenkant van de kerk is rijkelijk versierd. Vooral het plafond, wat volledig beschilderd is met indrukwekkende taferelen uit het leven van Sint Benedictus, is erg prachtig. De kerk heeft verder veel gouden en marmeren details. Het hoofdaltaar heeft bronzen details en is gedeeltelijk ingelegd met halfedelstenen.

 
Meer informatie?

Catania
SiciliŽ informatie
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl