bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Chiesa del Purgatioro

CHIESA DEL PURGATIORO

SICILIň

De Chiesa del Purgatori is een kleine kerk uit de 17e eeuw aan het plein van Franciscus van Assisi. De kerk heeft een typische Barokke stijl die je vaker ziet in SiciliŽ. De buitenkant is versierd met diverse zuilen en beelden van de twaalf apostelen.

Het bijzondere van de kerk bevindt zich echter binnenin. Bezoekers komen hier om de prachtige beeldengroepen te bewonderen die hier in de kerk staan. In 20 scŤnes wordt het leven en lijden van Jezus in beeld gebracht. Iedere groep wordt verzorgd door een groep ambachtslieden uit de stad.

 

In de week voor Pasen zijn de beelden namelijk onderdeel van de op ťťn na langste processie van ItaliŽ. De platformen van de beelden worden versierd met bloemen en kaarsen en de beelden worden in een lange stoet, 24 uur lang, door de straten van Trapani gedragen.

 
Meer informatie?

Trapani
Trapani
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl