bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Catacomben van San Giovanni

CATACOMBEN VAN SAN GIOVANNI

SICILIň

De eerste christenen in het Romeinse rijk waren niet geheel vrij in het uitoefenen van hun geloof. Vanwege vervolging bleef het christendom lange tijd ondergronds. De catacomben van San Giovani zijn hier een mooi voorbeeld van. Het Christendom ligt hier letterlijk onder de grond.

Bij een bezoek onder begeleiding van een gids bekijk je eerst een oude kapel. Hier vind je muurtekeningen uit de vroege christelijk geschiedenis. Volgens de
overleveringen zou de apostel Paulus hier nog gepredikt hebben. Feit is wel dat de tekeningen erg oud zijn en enkele christelijke heiligen tonen.

 

Naast de kapellen is een enorme ondergrondse necropolis. Hier werden in de
vroege tijd de eerste christenen begraven. In langwerpige graven, naast elkaar, werden de lijken gewikkeld in linnen weggelegd. De oppervlakte van de necropolis is enorm. Je krijgt echter slechts een klein deel te zien.

 
Meer informatie?

Catacomben van San Giovanni
Syracusa
SiciliŽ informatie
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl