bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Castello di Venere

CASTELLO DI VENERE

SICILIň

Castello di Verene in Erice is een van de oudst bebouwde plekken in het kleine plaatsje. Uit opgravingen blijkt dat hier ten tijden van de FeniciŽrs al een tempel stond en ook voor de Romeinen was dit een heilige plaats waarschijnlijk gewijd aan de godin Venus.

De Noormannen bouwden op de plaats het huidige fort, boven op de kliffen. De typische stompe toren en hoge muren reizen ver op uit het landschap. De dikke houten deuren en kleine raampjes zorgen ervoor dat het fort eruit ziet als een onneembare vesting.

 

Het fort is te bezoeken, hoewel er aan de binnenzijde weinig meer van het huidige kasteel over is. Na de Noormannen nam de koning van Aragon het kasteel in bezit en was het een gevangenis voor de Franse koning. Het uitzicht vanaf de oude muren over de omgeving is geweldig.

 
Meer informatie?

Erice
Erice
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl