bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Castello di Montalbano Elicona

CASTELLO DI MONTALBANO ELICONA

SICILIň

Dit kasteel in het kleine dorpje Montelbano Elicona is gelegen in de binnenlanden van SiciliŽ. Het torent hoog boven de rest van de omgeving uit. Uitkijkend over de heuvels tot aan de Thyreense zee. Het kasteel werd gebouwd door de Noormannen.

Vanaf de toren van het kasteel heb je een prachtig uitzicht. In het kasteel zelf is een museum gevestigd met oude wapens. Ook zijn er diverse muziekinstrumenten te bewonderen en is er een collectie oude kostuums. Een kleine collectie die het bekijken zeker waard is.

 

In de loop der eeuwen is het kasteel in handen van verschillende overheersers. In de 19 eeuw is het kasteel zelfs een klooster. Nadat de monniken het kasteel in de 20e eeuw verlaten komt het totaal vervallen kasteel toe aan de stad. Een grootscheepse reddingsoperatie wordt opgezet en het kasteel gerestaureerd..

 
Meer informatie?

Castello di Montalbano Elicona
Montalbano Elicona
SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl