bijzondere plaatsen > ItaliŽ > SiciliŽ > Basilica San Salvatore

BASILICA SAN SALVATORE

SICILIň

Deze oude basiliek hoorde bij het Salvatore nonnenklooster en dat is nog erg goed te zien. De basiliek is versierd in zachte pastelkleuren passend bij jonge dames van adellijke families. Zij waren het die de kerk met hun giften financierde. Eeuwenlang kwamen de dochters van adellijke geslachten naar dit klooster.

De prachtige kerk werd gebouwd, zoals bijna alles in Noto, na de grote aardbeving. Het is een typisch barokke kerk, zowel aan de binnen als buitenkant. De kerk is rijkelijk versierd met vele frescoís en beeldhouwwerk. Nog steeds doet het klooster dienst als seminarie.

 

Als je de kans krijgt, beklim dan zeker de trappen naar de bovenste etages. Niet alleen krijg je dan een prachtig beeld te zien van de kerk vanaf het balkon waar vroeger de nonnen de mis bijwoonden. Bovenop de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over het oude Noto.

 
Meer informatie?

Basilica San Salvatore
Noto
SiciliŽ informatie
SiciliŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl