SICILIň / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in SiciliŽ

SiciliŽ is het grootste en misschien wel het bekendste eiland dat tot ItaliŽ behoort. Het eiland vormt samen met enkele andere kleinere eilandjes die om SiciliŽ heen liggen de regio SiciliŽ. Er zijn in deze regio behoorlijk wat bijzondere plaatsen te vinden. De meeste van deze bezienswaardigheden hebben te maken met het rijke verleden van het eiland. Het waren namelijk de Grieken die in de zesde eeuw voor Christus de eerste nederzettingen op het eiland bouwden. Sommige van de bijzondere bouwwerken die indertijd gebouwd zijn kunnen nog steeds bewonderd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vallei van de Tempels in de buurt van Agrigento. Het theater van Taormina en de tempels bij Selinunte. Ook andere latere beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op SiciliŽ. Zo zijn er verschillende Romeinse theaters, Normandische kastelen en Moorse invloeden op het eiland te vinden. Bijzonder is dat er op het eiland dat door de eeuwen heen meerdere malen zwaar getroffen is door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zoveel oudheid bewaard is gebleven.

 

Als je een rondreis door SiciliŽ maakt dan zal het je opvallen hoe groot het verschil in landschap kan zijn per deel van het eiland. Zo heeft het Bergachtige noordoostelijke deel een heel ander karakter dan het vlakkere lager gelegen deel in het zuidwesten. Door deze grote verschillen is een reis over het eiland erg divers en zal het geen moment vervelen. Als je een op vakantie gaat naar SiciliŽ en je wilt wat van het eiland zien dan mag je zekere het zuidwestelijke deel niet overslaan. Hier zijn namelijk meerdere steden te vinden die in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan. De centra van deze steden zijn na een grote aardbeving in zijn geheel opnieuw opgebouwd in de barokke stijl. De kleuren en vormen in deze steden zijn uniek.

Bijzondere plaatsen in SiciliŽ

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in SiciliŽ bewonderen:
 
Basilica San Salvatore
Castello di Caccamo
Castello di Montalbano Elicona
Castello di Venere
Catacomben van San Giovanni
Chiesa del Purgatioro
Chiesa San Benedetto
Dom van Monreale
Etna
Heiligdom-van-Onze-Lieve-Vrouw-van-Tindari
Kathedraal van Catania
Kathedraal van Cefalý
Kathedraal van Noto
Lipari
Mostra Arti e Mestieri di una volta
Mozia
Ortygia
Romeins theater van Catania
Rotsnecropolis van Pantalica
Scala dei Turchi
Segesta
Selinunte
Teatro Grecco Taormina
Valle di Templi
Vulcano
 

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

SiciliŽ ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER SICILIň

SiciliŽ bezienswaardigheden top 10
SiciliŽ in 24 foto's
SiciliŽ informatie
SiciliŽ voor beginners
mooiste dorpjes in SiciliŽ

SICILIň WEER & KLIMAAT

SiciliŽ klimaatinfo
beste reisperiode voor een SiciliŽ zonvakantie

SICILIň OP STARTPAGINA.NL

SiciliŽ startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl