bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Rome > Villa Borghese

VILLA BORGHESE

ROME

Het prachtig aangelegde en idyllische park Villa Borghese is erg aangenaam om doorheen te wandelen. Tussen de bomen, velden, Engelse tuinen en waterpartijen, tref je ook beelden, fonteinen en een aantal musea. Inwoners van de stad gebruiken het park ook graag om er te joggen of fietsen.

Het landgoed wat eens toebehoorde aan de welgestelde familie Borghese is sinds de twintigste eeuw verkocht aan de staat. Bezoekers genieten nu met volle teugen van dit centraal gelegen stadspark. Zeker tijdens de weekenden en als het weer goed is, zijn er veel families aanwezig.

 

In een zestiende eeuwse villa is het kunstmuseum Galleria Borghese ondergebracht. Behalve schilderijen van uitmuntende kunstenaars uit de geschiedenis, kun je hier ook prachtige beeldhouwwerken bewonderen. Denk hierbij aan namen als RafaŽl, Bernini, Canova, Andra Sacks, Titiaan en Caravaggio.

 
Meer informatie?

Villa Borghese
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl