bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Rome > Trastevere

TRASTEVERE

ROME

De knusse wijk Trastevere ligt aan de westelijke oever aan de Tiber. Dit stadsdeel kenmerkt zich met smalle steegjes, nostalgische pleinen en middeleeuwse huizen. Het geheel doet dan ook zeker een beetje dorps aan. Volgens velen is dit dan ook de gezelligste wijk van Rome.

Onder de meest interessante bezienswaardigheden van Trastevere bevinden zich Villa Farnesina, een zestiende eeuws landhuis met beroemde werken van RafaŽl en Baldassare Peruzzi. Basiliek Santa Maria in Trastevere, ťťn van de oudste Maria kerken van Rome. En de rommelmarkt aan de Piazza di Porta Portese op zondag.

 

Trastevere is vooral erg leuk om aan het eind van de middag te bezoeken. De temperatuur wordt dan vaak wat aangenamer en de vele restaurants zijn er klaar voor om hun bezoekers te verwelkomen. En ook het bruisende nachtleven in Trastevere staat bekend als erg gezellig.

 
Meer informatie?

Trastevere
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl