bijzondere plaatsen > Italië > Rome > Spaanse Trappen

SPAANSE TRAPPEN

ROME

Zowel overdag als ‘s avonds is het druk op en rondom de Spaanse Trappen aan de Piazza di Spagna te Rome. Vele toeristen en andere bezoekers van de stad nemen graag plaats op één van de treden om te genieten van het uitzicht. Op verschillende plekken zitten er vaak mensen te tekenen of te schilderen.

In de directe omgeving van de Spaanse trappen ‘Scalinata di Spagna’ bevinden zich het fontein ‘Fontana della Barcaccia’, het huis van de Engelse dichter John Keats, het park Villa Borghese en de kloosterkerk SS. Trinità dei Monti. De Spaanse trappen zijn hiertussen zeker niet te missen.

 

De Spaanse Trappen van Rome zijn te vinden in de voormalige kunstenaarswijk die tegenwoordig bekend staat als Alta Moda. Grote namen uit de designers wereld zijn in de buurt vertegenwoordigd met een atelier of winkel. Bovenaan de trappen bereik je de heuvel Pinicio, waar je een mooi uitzicht hebt.

 
Meer informatie?

Spaanse Trappen
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl