bijzondere plaatsen > Italië > Rome > Piazza Navona

PIAZZA NAVONA

ROME

Het centrale punt van de Piazza Navona wordt gemarkeerd door La Fontana dei Quattro Fiumi. Dit is een obelisk met daaromheen vier figuren die de rivieren de Donau, de Nijl, de Ganges en de Río de la Plata vertolken. Dit fontein werd ontworpen door de alom geprezen Italiaanse kunstenaar Bernini.

Aan de Piazza Navona bevinden zich nog twee andere fonteinen. Namelijk Fontana del Moro en Fontana del Nettuno. Ander bezienswaardigheden zijn de basiliek ‘Sant’Angese in Agone’, Palazzo Braschi en vele straatartiesten. Piazza Navona is gelegen in één van de oudste buurten van de stad.

 

Oorspronkelijk is de Piazza Navona gebouwd als stadion voor sportwedstrijden en ander sportieve evenementen. Dit verklaart meteen de bijzondere vorm van het plein. In de crypte van de Sant’Agnese in Agone zijn nog resten van het oorspronkelijke stadion te vinden.

 
Meer informatie?

Piazza Navona
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl