bijzondere plaatsen > Italië > Rome > Pantheon

PANTHEON

ROME

Het wereldberoemde Pantheon van Rome is gelegen aan het zeer gezellige plein ‘Piazza della Rotonda’. Aan het plein bevindt zich eveneens het Pantheon-fontein, waar vrijwel altijd mensen op of rondom de trappen genieten van de bruisende levendigheid. Het fontein werd pas in de achttiende eeuw gebouwd.

Omstreeks de tweede eeuw werd het huidige Pantheon gebouwd naar een idee van keizer Hadrianus. Met name de koepel is zeker gezien de tijd een bijzonder stukje architectuur. De koepel is namelijk gemaakt van ongewapend beton. Via het “oog” komt er licht en soms ook regen binnen.

 

Oorspronkelijk stonden er in de nissen onder de koepel beelden van zeven goden. Later zijn ze vervangen door andere heiligen. Een bijzondere wetenswaardigheid is dat de Italiaanse kunstenaar Rafaël is begraven in het Pantheon.Iets wat zelfs voor die tijd al een bijzondere eer was.

 
Meer informatie?

Pantheon
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl