bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Rome > Palatijnse heuvel

PALATIJNSE HEUVEL

ROME

Tussen het Forum Romanum en Circus Maximus bevindt zich de Palatijnse heuvel van Rome. De Palatijnse heuvel is beroemd omdat volgens de legende van Romulus, de stad Rome op deze plek zou zijn ontstaan. Ook zouden Romulus en diens tweelingbroer Remus hier gewoond hebben.

Op de Palatijnse heuvel werd de Tempel van Apollo gebouwd en het paleis van keizer Augustus. Vervolgens bouwde zijn opvolgers met als laatste Domitianus, het paleis zoals we dat nu nog deels kunnen bezichtigen. Het stadium Domus Flavia was een plek waar wedstrijden tussen strijdwagens werden gehouden.

 

De tuin op de Palatijnse heuvel werd pas aangelegd in de zestiende eeuw. De Farnese familie gaf hiertoe de opdracht. Archeologische opgravingen hebben onder andere ook het huis van Augustus blootgelegd. In het museum, wat door Napoleon III werd opgericht, zijn de voorwerpen tentoongesteld.

 
Meer informatie?

Palatijnse heuvel
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl