bijzondere plaatsen > Italië > Rome > Colosseum

COLOSSEUM

ROME

Het grote amfitheater van Rome werd al in de eerste eeuw gebouwd. Destijds stond het bekend als ‘Amphiteatrum Flavium’, vernoemd naar keizer Titus Flavius Vespasianus. Het Colosseum diende als arena voor uiteenlopende georganiseerde spelen. Nu zoveel jaar later is het nog altijd een icoon van de stad Rome.

Het Colosseum is in drie verschillende stijlen opgetrokken. De begane grond wordt omschreven als een Dorische stijl, de eerste verdieping een Ionische stijl en de tweede verdieping is in de Korintische stijl opgetrokken. Bovenop was er al een systeem ontwikkeld om er doeken als zonwering te kunnen bevestigen.

 

De ondergrondse ruimtes van het Colosseum waren een stuk minder feestelijk dan daarboven. Hier werden namelijk de gladiatoren, wilde dieren en slaven gevangen gehouden. De gevechten waren vaak gruwelijk. Er was zelfs een soort lift systeem om de dieren snel boven te krijgen.

 
Meer informatie?

Colosseum
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl