bijzondere plaatsen > Italië > Rome > Castel Sant'Angelo

CASTEL SANT'ANGELO

ROME

De engelenburcht Castel Sant’Angelo werd omstreeks de tweede eeuw gebouwd. Het was bedoeld als mausoleum voor keizer Hadrianus en zijn familie. In de eeuwen daarna heeft Castel Sant’Angelo gediend als schuilplaats en zelfs als gevangenis. Sinds 1925 is Castel Sant’Angelo ingericht als museum.

Met een bezoek aan het museum kunnen de liefhebbers er genieten van allerlei bijzondere voorwerpen uit de geschiedenis van de burcht. Het museum en de tentoonstellingen zijn verdeeld over zes verdiepingen. De bovenste verdieping heeft een soort van dakterras.

 

Op het dak van de burcht prijkt het beeld van aartsengel Michaël. Het bronzen beeld werd in 1752 gegoten door de Vlaamse kunstenaar Peter Anton van Verschaffelt. Met de Engelenbrug ‘Ponte Sant’Angelo’ worden de oevers aan de Tiber met elkaar verbonden. Op de brug zijn eveneens verschillende beelden van engelen te bewonderen.

 
Meer informatie?

Castel Sant'Angelo
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl