bijzondere plaatsen > Italië > Rome > Basilica di Santa Maria Maggiorel

BASILICA DI SANTA MARIA MAGGIORE

ROME

De legendarische basiliek ‘Basilica di Santa Maria Maggiore’ heeft een prominente plaats in Rome bemachtigd. Deze basiliek met klokkentoren werd omstreeks de vijfde eeuw gesticht op de Esquilijn heuvel van Rome. Paus Sixitius III gaf de opdracht om hiermee een herinnering te maken aan het Concilie van Efeze.

De veertiende eeuwse klokkentoren telt maar liefst vijfenzeventig meter. Op het plein voor de basiliek staat een zuil ‘Colonna all’Esquilino die afkomstig is van Forum Romanum. Sinds 1929 is de basiliek in het bezit van de heilige stoel, de staatsrechtelijke positie van het Vaticaan.

 

In het museum de Basilica di Santa Maria Maggiore wordt de geschiedenis over de basiliek, de heilige Maria en andere heiligen tentoongesteld. Je treft er ook kunstwerken van Sodoma, Domenico Beccafumi en Baldassare Croce. Het grootste deel van de verzameling voorwerpen is ontvangen middels schenkingen.

 
Meer informatie?

Basilica di Santa Maria Maggiore
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl