bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Rome > Basilica di Santa Maria degli Angeli

BASILICA DI SANTA MARIA DEGLI ANGELI

ROME

Tijdens de zestiende en zeventiende eeuw werd de Basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri gebouwd in opdracht van Paus Pius V. Voor het ontwerp werden de architecten Galeazzo Alessi en Giacomo Barozzi da Vignola aangesteld. Het werd volledig gefinancierd door middel van giften.

De Basilica di Santa Maria degli Angeli is een vorstelijk kerkgebouw met verschillende barokke elementen. De binnenzijde is op verschillende religieuze kunstwerken en de prachtige Portiuncula na, juist erg sober gehouden. De Portiuncula is volgens de Franciscanen het meest heilige plekje.

 

In het klooster van de Basilica di Santa Maria degli Angeli is een museum gevestigd met allerlei verschillende religieuze voorwerpen zoals een crucifix van Giunta Pisano en kunstwerken van onder andere Sano di Pietro en Cesare Sermei. Ook zijn er verschillende kunstwerken te bewonderen waarvan men de herkomst niet weet.

 
Meer informatie?

Basilica di Santa Maria degli Angeli
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl