ROME / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in Rome

Rome is tegenwoordig de hoofdstad van ItaliŽ. De stad ligt ongeveer halverwege 'de laars', op enkele kilometers van de mediterrane kust. Rome is oorspronkelijk op zeven heuvels gebouw, maar omvat inmiddels een veel uitgebreider gebied. De zeven heuvels vormen nog wel het belangrijkste deel van Rome. De stad is in een tijdsbestek van ongeveer drieduizend jaar uitgegroeid tot een metropool van bijna vier miljoen inwoners. Hiermee is Rome de grootste stad van ItaliŽ. Vroeger was Rome het hart van het machtige Romeinse Rijk. Op zijn hoogtepunt telde de hoofdstad van het Romeinse Keizerrijk meer dan een miljoen inwoners. Toen het Romeinse rijk begon te vervallen, daalde ook het aantal inwoners. Rome bleef door de aanwezigheid van de Kerkelijke Staat wel een belangrijke stad.

 

Rome behoort op dit moment tot de best bezochte steden van Europa. Toeristen komen vooral naar Rome om de vele bezienswaardigheden te bewonderen die de stad telt. Zo zijn er nog redelijk veel overblijfselen uit de tijd van het Romeinse Rijk te bewonderen. Voorbeelden hiervan zijn het Colosseum, de diverse fora en verschillende tempels en stadspoorten. Rome telt ook meer dan vierhonderd kerken, waar een aantal prachtige exemplaren tussen zitten. Een speciale rol is natuurlijk weggelegd voor Vaticaanstad en de Sint Pieters Kathedraal. Vaticaanstad is inmiddels een enclave binnen Rome en is officieel een zelfstandig land. Met een oppervlakte van slechts 0,44 vierkante kilometer is het zelfs het kleinste land ter wereld.

Als je Rome gaat bezoeken dan zul je keuzes moeten maken. Het is vrijwel onmogelijk om binnen een paar dagen tijd alle hotspots van Rome te bezoeken. Kijk daarom vooraf goed welke musea, kerken en andere bezienswaardigheden je persť wilt zien als je een stedentrip naar Rome boekt.

Bijzondere plaatsen in Rome

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Rome bewonderen:
 
Basilica di Santa Maria degli Angeli
Basilica di Santa Maria Maggiore
Castel Sant'Angelo
Colosseum
Palatijnse heuvel
Pantheon
Piazza Navona
Spaanse Trappen
Trastevere
Villa Borghese

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Rome ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER ROME

5x zien & doen in Rome
Rome bezienswaardigheden top 10
Rome informatie
Rome tips
Rome nieuws
Rome voor beginners

ROME WEER & KLIMAAT

Rome klimaatinfo

ROME OP STARTPAGINA.NL

Rome startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl