bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Lago Maggiore > Palazzo Borromeo

PALAZZO BORROMEO

LAGO MAGGIORE

Op het eiland Isola Bella is ťťn van de mooiste barokke kastelen van ItaliŽ te vinden. Het kasteel staat op de noordwestelijke punt van het eiland. De buitenzijde van het kasteel verraad echter maar weinig van de schoonheid die er binnen te vinden is.

Op de eerste verdieping zijn enkele van de mooiste sfeerkamers van het kasteel te vinden. De meest indrukwekkende van deze is de centrale salon waar veel van de kamers op de eerste verdieping op uitkomen.

 

Op de begane grond van Palazzo Borromeo bevinden zich de kunstmatige grotten. Deze schitterend met stenen gedecoreerde ruimtes vormen het hoogtepunt van een bezoek aan het Palazzo op Isola Bella. Het Palazzo heeft door de eeuwen heen vele wereldberoemde bezoekers gehad.

 
Meer informatie?

Palazzo Borromeo
mooiste dorpjes in Piemonte
Lago Maggiore voor beginners
ItaliŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl