bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Lago Maggiore > Lago Maggiore

LAGO MAGGIORE

LAGO MAGGIORE

Het Lago Maggiore ligt in het noordwestelijke deel van ItaliŽ en voor een klein deel in het zuidelijke deel van Zwitserland. Het westelijke deel van het meer ligt in de regio Piemonte en het oostelijke deel in de regio Lombardije. Het meer wordt hoofdzakelijk gevoed door de rivier de Ticino.

De grootste Zwitserse stad aan het meer is Locarno dat vooral bekend is van het filmfestival dat hier ieder jaar gehouden wordt. Aan de Italiaanse zijde is Verbania de grootste plaats. Andere mooie en bekende plaatsen aan het Lago Maggiore zijn Baveno, Stresa en Cannobio.

 

In de baai ten westen van de stad Verbania liggen de drie populairste eilanden van het Lago Magiorre, Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze eilanden staan ook wel bekend als de BorromeÔsche eilanden. Genoemd naar de familie Borromeo die eigenaar van twee van de eilanden zijn.

 
Meer informatie?

Lago Maggiore voor beginners
Lago Maggiore bezienswaardigheden
Lago Maggiore weer & klimaat

beste maanden zonvakantie Lago Maggiore

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl