bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Lago Maggiore > Isola dei Pescatori

ISOLA DEI PESCATORI

LAGO MAGGIORE

Isola dei Pescatori of Isola Superiore behoort net als Isola Madre en Isola Bella tot de BorromeÔsche Eilanden. Het is echter het enige eiland dat tegenwoordig geen eigendom meer is van de familie Borromeo. Het is tevens het enige eiland dat permanent bewoond wordt.

Op het eiland ligt het gelijknamige dorpje dat het gehele eiland in beslag neemt. In het dorpje zijn vele restaurants, souvenirwinkels en boetieks te vinden. Isola dei Pescatori is dan ook een populaire aanlegplaats voor toeristen die in het bezit zijn van een eigen boot.

 

Het meest opvallende gebouw op het eiland is de kerk van San Vittore wat een nationaal monument is. In de kerk bevinden zich enkele schilderijen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Vanaf Isola Superiore gaan er veerboten naar de andere BorromeÔsche Eilanden.

 
Meer informatie?

Isola dei Pescatori
mooiste dorpjes in Piemonte
Lago Maggiore voor beginners
Lago Maggiore weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl