bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Lago Maggiore > Isola Bella

ISOLA BELLA

LAGO MAGGIORE

Zoals de naam al doet vermoeden is Isola Bella het mooiste van de drie BorromeÔsche Eilanden in het Lago Maggiore. Je kunt het eiland bereiken met de boot bereiken vanuit de plaatsen Baveno en Stresa. Als je echter in het bezit bent van een eigen boot aanleggen aan ťťn van de steigers van het eiland.

De oorspronkelijk naam van het eiland is Isola Isabelle maar dit werd als snel afgekort tot Isola Bella. Deze naam is aan het eiland gegeven door Graaf Borromeo. Zijn nakomelingen zijn tot op de dag van vandaag eigenaar van het eiland en verblijven er nog enkele weken per jaar.

 

Naast het Palazzo en de schitterende tuinen zijn er op het eiland enkele kleine huisjes en winkels te vinden. Deze worden met elkaar verbonden door een aantal smalle trappen en gangen. Gelukkig is het eiland niet zo groot anders zou je hier erg makkelijk kunnen verdwalen.

 
Meer informatie?

Isola Bella
mooiste dorpjes in Piemonte
Lago Maggiore voor beginners
ItaliŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl