LAGO MAGGIORE / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen aan het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is ťťn van de drie grote meren in het noorden van ItaliŽ. Het meer vormt voor een deel de grens tussen de regioís Piemonte en Lomardije en ligt voor een deel in Zwitserland. Je zal als je rond het meer wilt rijden dan ook tweemaal een grensovergang moeten overschrijden. Deze grensovergangen stellen gelukkig niet al te veel voor aangezien ItaliŽ en Zwitserland beide schengenlanden zijn. Hierdoor is er vrij vervoer van mensen en goederen toegestaan tussen de landen.
Het Lago Maggiore is op sommige plaatsen bijna 400 meter diep wat het een van de diepste meren van ItaliŽ maakt. De wateraanvoer van het meer wordt gedaan door de rivieren de Ticino, de Maggio, de Tresa en de Toce. Vanuit het meer stroomt alleen de Ticino verder landinwaarts waar hij uiteindelijk in de Po zal uitmonden. In het meer zijn meerdere eilanden te vinden. De BorromeÔsche eilanden zijn de mooiste en de bekendste eilanden die in het meer te vinden zijn. Met name de eilanden Isola Bella en Isola Madre, die nog steeds privťbezit zijn van de familie Borromeo, zijn erg mooi en het bezoeken waard. Ook het eiland Isola dei Pescatori waar een heel dorp op gebouwd is het bezoeken waard.

 

Het Lago Maggiore behoort al jaren tot de populairste vakantiebestemmingen in ItaliŽ. Rond het meer zijn er tientallen campings, hotels en b&bís te vinden. Met name de vele campings rond het meer zijn populair bij Nederlanders. Is de campoing niet je ding en wil je graag de luxe van een vijfsterren hotel dan is de badplaats Stresa de plek om te zijn. Deze mondaine badplaats is al vele jaren de vakantiebestemming van de rich and famous. Vanuit de vele prachtige statige hotels aan het meer heb je een schitterend uitzicht op de BorromeÔsche eilanden. Het Lago maggiore is al sinds het einde van de negentiende eeuw een populaire vakantiebestemming. In deze periode kwamen er hoofdzakelijk Engelse aristocraten naar het meer toe en lieten er prachtige landhuizen bouwen en schitterende tuinen aanleggen.

Bijzondere plaatsen aan het Lago Maggiore

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen aan het Lago Maggiore bewonderen:
 
Isola Bella
Isola dei Pescatori
Isola Madre
Lago Maggiore
Palazzo Borromeo
Terrastuinen van Isola Bella
 

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Lago Maggiore ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER HET LAGO MAGGIORE

Lago Maggiore bezienswaardigheden top 10
Lago Maggiore informatie
Lago Maggiore nieuws
Lago Maggiore voor beginners
mooiste dorpjes aan het Lago Maggiore

LAGO MAGGIORE WEER & KLIMAAT

Lago Maggiore klimaatinfo
beste reisperiode Lago Maggiore zonvakantie

LAGO MAGGIORE OP STARTPAGINA.NL

Lago Maggiore startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl