bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Comomeer > Villa Carlotta

VILLA CARLOTTA

COMOMEER

Villa Carlotta is een van de mooiste huizen aan het Comomeer. Hoewel de term paleis beter van toepassing zou zijn. Villa Carlotta ligt vlakbij het dorpje Tremezzo. De villa werd gebouwd door een rijke Italiaanse edelman, maar kreeg zijn naam pas toen de Prinses Marianna van Oranje-Nassau de villa cadeau deed aan heer dochter Carlotta.

De ingang van Villa Carlotta ligt aan de oevers van het Comomeer. Via een prachtige trap met diverse terrassen kom je bij de veel hoger gelegen ingang. Overal vanuit het huis heb je een prachtig uitzicht op het meer. In het huis zijn diverse kamers nog prachtig in tact en bijzonder beschilderd.

 

Ook de tuin van Villa Carlotta is erg bijzonder. Carlottaís man was namelijk een fervent verzamelaar van bomen en planten. Hoewel je het op eerste zich niet zou zeggen ligt er rondom de villa een enorme botanische tuin met erg veel bijzondere planten en bomen soorten. Vooral in de lente als de bloemen in bloei staan is het hier prachtig.

 
Meer informatie?

Villa Carlotta
Comomeer bezienswaardigheden top 10
Comomeer klimaatinfo
Comomeer voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl