bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Comomeer > Dom van Como

DOM VAN COMO

COMOMEER

De Dom van Como is gelegen in de oude ommuurde binnenstad. De Dom is een prachtig gotisch bouwwerk. Men startte met de bouw in de 14e eeuw. Pas in de 18e eeuw was de Dom volledig voltooid. De bestaat uit drie delen. Een opvallend onderdeel zijn de standbeelden van Plini de oudere en de jongere. Belangrijke Romeinen die ooit in Como woonden.

De Dom is gebouwd in de typische vorm van een kruis. De totale lengte van de dom is 87 meter. Op het breedste stuk is de Dom 56 meter breed en 75 meter hoog. De Dom is het opvallendste bouwwerk in de stad Como. Omdat de bouw van de kerk erg lang duurde zijn er verschillende stijlperiodes goed te herkennen.

 

De Doms buitenkant is erg gotisch, wie echter aan de binnenkant de transept en pilaren bekijkt kan zien dat er ook duidelijke renaissance kenmerken te vinden zijn. Ook de tapijten in de kathedraal zijn erg bijzonder. Deze werden vervaardigd in Antwerpen en Florence.

 
Meer informatie?

Dom van Como
Comomeer bezienswaardigheden top 10
Comomeer klimaatinfo
Comomeer voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl