bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Comomeer > Het Comomeer

HET COMOMEER

COMOMEER

Het Como meer is met zijn 425 meter diepte het diepste van de oude gletsjer meren van Noord-ItaliŽ. Het meer is gelegen in de regio Lombardije. Bij het dorpje Belagio splits het meer zich in tweetakken. Het meer wordt gevoed door het riviertje de Adda.

Rondom het meer zijn vele mooie dorpjes te vinden zoals Belagio, Varenna en Bellano. Ook vind je overal langs het meer prachtige villaís en mooie oude hotels. Ook de jetset van de wereld geniet graag van het moois wat het Comomeer te bieden heeft. George Clooney heeft een huis aan de oevers.

 

Het Comomeer is erg geliefd bij watersporters. Kitesurfen, waterskiŽn, racen op de waterscooter maar ook het rustigere kanoŽn of stand up paddeling is erg populair. Aan de oever van het meer zijn vele watersportscholen. Ook zijn er veel plaatsen waar je, je eigen bootje te water kunt laten.

 
Meer informatie?

mooiste dorpjes aan het Comomeer
Comomeer bezienswaardigheden top 10
Comomeer klimaatinfo
Comomeer voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl