bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Cinque Terre

CINQUE TERRE

ITALIň

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpen die door middel van meerdere wandelpaden met elkaar verbonden zijn. Het bekendste wandelpad ligt tussen de plaatsen Manarola en Riomaggiore en staat bekend als het Via dell'Amore. Wat vrij vertaald het liefdespad betekend.

De vijf dorpen waar Cinque Terre uit bestaat zijn Montreosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Montreosso al Mare is het grootste dorp van de vijf. Er wonen hier ongeveer 1.500 mensen. Het kleinste dorp is Corniglia hier wonen slechts 250 mensen.

 

Cinque Terre is erg slecht met de auto te bereiken. Gelukkig rijdt er wel een trein vanuit de stad la Spezia. Sinds 1997 is de Cinque Terre toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de Unesco. Hierdoor is er geld beschikbaar gekomen om de dorpen goed te onderhouden.

 
Meer informatie?

Cinque Terre
wikipedia
Cinque Terre klimaatinfo
ItaliŽ

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl