bijzondere plaatsen > Italië > Bologna > Sint-Petroniusbasiliek

SINT-PETRONIUSBASILIEK

BOLOGNA

De Sint-Petroniusbasiliek wordt over het algemeen gezien als de belangrijkste kerk van de stad Bologna. Wie de kerk van bovenaf ziet die beseft hoe kolossaal het gebouw is. Tijdens de bouw dreigde de basilica di San Petronio zelfs groter te worden dan de Oude Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Pauselijk ingrijpen heeft dit voorkomen.

De basiliek staat aan de zuidelijke kant van het Piazza Maggiore. Daar valt direct de façade op, die aan de onderkant een fraai staaltje gotiek laat zien terwijl de bovenkant uit roodbruine baksteen bestaat. Dat komt omdat de voorkant van de kerk nooit helemaal afgemaakt is. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk ook niet gebeuren.

 

Wie de kerk (gratis) bezoekt die kan twee bijzondere elementen bewonderen. Ten eerste is hier de grootste zonnewijzer ter wereld aangebracht. Daarnaast is het vijftiende eeuwse orgel één van de oudste kerkorgels ter wereld waar nog op gespeeld wordt. Wie wil fotograferen in de kerk die moet een kleine bijdrage betalen. De entree is verder gratis.

 
Meer informatie?

Sint-Petroniusbasiliek
Bologna in 12 uur
Bologna tips
Bologna voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl