bijzondere plaatsen > Italië > Bologna > Sint-Dominicusbasiliek

SINT-DOMINICUSBASILIEK

BOLOGNA

De Sint-Dominicusbasiliek is één van de belangrijkste kerken van de Italiaanse stad Bologna. De kerk is gewijd aan Dominicus Guzman, die vooral als Heilige Dominicus bekend staat. Zijn aardse restanten bevinden zich in deze basiliek. Hij is op 6 augustus 1221 gestorven in Bologna en dertien jaar later heilig verklaard.

De Basilica di San Domenico, zoals de basiliek in het Italiaans heet, is vrij te bezoeken. Je hoeft ook niet te betalen om te mogen fotograferen. Opvallend is de grote zuil voor het kerkgebouw waarop een beeld van Sint Dominicus staat. Het bronzen beeld stamt uit 1627.

 

De kerk is van binnen rijkelijk gedecoreerd. Er bevinden zich meerdere kapellen in het kerkgebouw, waaronder de prachtige Rozenkranskapel. De Sint-Dominicusbasiliek staat aan de Piazza San Domenico. Tussen de middag (tussen 12:00 en 15:30 uur) is de basiliek gesloten voor toeristen, net als op zondagochtend.

 
Meer informatie?

Sint-Dominicusbasiliek
Bologna in 12 uur
Bologna bezienswaardigheden
Bologna voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl