bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Bologna > Quadrilatero

QUADRILATERO

BOLOGNA

De wijk Il Quadrilatero is het culinaire hart van Bologna. In een paar straten vind je de beste ingrediŽnten voor de lekkerste gerechten, kun je de vele lokale specialiteiten kopen en is er kans om ter plaatse te genieten van lekkere hapjes en drankjes die vooral via de zogenaamde osteria's aangeboden worden.

Il Quadrilatero kent zijn oorsprong uit de middeleeuwen, toen dit al het commerciŽle centrum van de stad was. Als men het over Il Quadrilatero heeft dan noemt men het ook wel de oude markt. Het aanbod van de verswaren vind plaats vanuit kleine winkelpanden. In de middag is een deel van de winkels dicht.

 

De populairste straat is Via Pescherie Vecchie. Op het moment dat inwoners en toeristen hier in de loop van de middag aanschuiven om te genieten van schotels met worst, ham en kaas ontstaat er de gezellige drukte die je in een gastronomische mediterrane wijk verwacht. Deze gezelligheid gaat tot laat in de avond door.

 
Meer informatie?

Quadrilatero
Bologna in 12 uur
Bologna bezienswaardigheden
Bologna voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl