bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Bologna > Due Torri

DUE TORRI

BOLOGNA

In de middeleeuwen werd het uiterlijk van Bologna vooral bepaald door naar schatting een kleine honderd torens. Naar de exacte reden waarom er zoveel torens in Bologna stonden is onzeker, maar er is een aanzienlijke kans dat ze vooral ter verdediging diende van rijke families tijdens de Investituurstrijd die in de 11e en 12e eeuw plaatsvond.

Op dit moment zijn er nog 21 van deze torens intact. De bekendste twee, de Asinelli en de Garisenda toren, staan bekend als 'Le Due Torri', in goed Nederlands vertaald als de Twee Torens. Deze torens worden als symbool van de stad beschouwd. Beide torens staan overigens scheef. De Garisenda helt het meeste.

 

De Asinelli toren is de hoogste van de twee. Deze meet tegenwoordig 97,2 meter, maar was oorspronkelijk 70 meter hoog. Tegen betaling kun je de toren beklimmen. Je moet dan wel eerst 498 treden omhoog lopen vooraleer je kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over de rode daken van Bologna.

 
Meer informatie?

De 2 torens
Bologna in 12 uur
Bologna foto's
Bologna voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl