bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Bologna > Archeologisch Museum

ARCHEOLOGISCH MUSEUM VAN BOLOGNA

BOLOGNA

De archeologische vondsten die in Bologna en de directe omgeving van de stad gedaan zijn kun je bewonderen in het Museo Civico Archeologico di Bologna. Dit archeologisch museum heeft een zeer ruime collectie waar menig vergelijkbaar museum jaloers op mag zijn. Dat dankt het museum vooral aan de Romeinse periode.

De permanente expositie beslaat vooral de periode die begint bij de prehistorie tot aan het Romeinse tijdperk. Daarnaast is er een aparte Egyptische collectie waarvoor een toeslag betaald moet worden om die te bezoeken. Het museum is vrij compact, waardoor je genoeg hebt aan een uur tot twee uur om alles te zien.

 

Het archeologisch museum is gevestigd in het Palazzo Galvani en is 6 dagen per week geopend. Op maandag is het museum gesloten. Wie slim is die bezoekt het museum op een doordeweekse dag tegen het einde van de middag, omdat er overdag soms veel groepen met schoolkinderen door het museum lopen.

 
Meer informatie?

Archeologisch Museum
Bologna in 12 uur
Bologna foto's
Bologna voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl