BOLOGNA / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in Bologna

Bologna is een oude stad die gelegen is in het hart van de regio Emilia-Romagna. Deze streek staat bekend om de prachtige steden, maar vooral om de mooie streekproducten en de heerlijke gerechten die hier uit voortkomen. Bologna wordt dan ook wel gezien als de culinaire hoofdstad van ItaliŽ. Wie de Italiaanse keuken een beetje kent weet dat dit misschien een klein beetje kort door de bocht is, want hoewel Bologna een aantal heerlijke gerechten kent, zijn er ook verschillende producten wat ondervertegenwoordigd in deze stad. Zo ligt het accent vooral op vlees(waren) en kaas. Vis en schaaldieren staan zeker ook op de kaart, maar aanzienlijk minder dan dat je ze in de vele havensteden van ItaliŽ aantreft. Voor foodies is Bologna echter zonder enige twijfel ťťn van de belangrijkste steden die je kunt bezoeken. Het hoogtepunt wordt gevormd door de oude marktwijk Quadrilatero. Hier koop je niet alleen de lekkerste streekproducten, maar kun je ook ter plaatse genieten van ham, salami, mortadella, kaas, wijn en andere regionale lekkernijen.

 

In Bologna is er naast het hoge culinaire gehalte nog veel meer te ontdekken. Zo telt Bologna een aantal fraaie kerkgebouwen, zijn de torens van Bologna wereldberoemd en kun je er ook een aantal uitstekende musea bezoeken. Wie een stedentrip naar Bologna boekt die zal zich absoluut niet vervelen. Zelfs bij slecht weer is Bologna prima te doen, want je kunt in het centrum grotendeels onder overdekte zuilengalerijen lopen. De beste periode om van Bologna te genieten is echter van mei tot begin oktober.

Bijzondere plaatsen in Bologna

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Bologna bewonderen:
 
Archeologisch Museum van Bologna
Due Torri
Quadrilatero
Sint-Dominicusbasiliek
Sint-Petroniusbasiliek
 

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Bologna ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER BOLOGNA

Bologna bezienswaardigheden top 10
Bologna in ťťn dag
Bologna foto's
Bologna tips
Bologna voor beginners
goedkoop naar Bologna

STEDENTRIP NAAR BOLOGNA

Waar overnachten in Bologna

BOLOGNA WEER & KLIMAAT

Bologna klimaatinfo

BOLOGNA OP STARTPAGINA.NL

Bologna startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl