bijzondere plaatsen > Hongarije > Nationaal Park Hortobágy

NATIONAAL PARK HORTOBAGY

HONGARIJE

Het Nationaal Park Hortobágy is één van de tien nationale perken in Hongarije en is te vinden in het oostelijke deel van het land in de buurt van het gelijknamige dorp. Door de unieke biosfeer van het park is het opgenomen op de park opgenomen op de lijst met biosfeerparken van de Unesco.

Het park maakt onderdeel uit van de Grote Hongaarse Laagvlakte, beter bekend als de Poesta. Het cultuurlandschap in het Nationaal Park Hortobágy is bijzonder goed bewaard gebleven. Een groot deel van de mensen leven er nog min of meer hetzelfde als honderd jaar geleden.

 

Het Nationaal Park Hortobágy staat bekend om zijn grote diversiteit aan vogelsoorten. Zo broeden er zeldzame steppevogels en overwinteren er behoorlijk wat bijzondere vogelsoorten. Andere dieren die uniek zijn voor dit deel van Hongarije zijn wolvarkens en grijze runderen.

 
Meer informatie?

Nationaal Park Hortobágy
Hortobágy
Hajdúszoboszló
Hongarije voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl