bijzondere plaatsen > Hongarije > Boedapest > Váci utca

VÁCI UTCA

BOEDAPEST

Váci utca is dé winkelstraat van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De autovrije straat loopt vanaf het populaire plein Vörösmarty tér helemaal tot aan Fővám tér. Váci utca ligt in het stadsdeel Pest.

Het noordwestelijke deel van Váci utca is vooral gevuld met winkels van bekende internationale merken. Dit is ook het drukste deel van de winkelstraat. Het zuidoostelijke deel van Váci utca bestaat vooral uit wat kleinere souvenirwinkels en uit restaurants.

 

Eten of drinken in Váci utca betekent helaas vaak dat je teveel betaalt en daar matige kwaliteit voor terugkrijgt. De terrassen focussen zich hier vooral op de vele toeristen die over Váci utca wandelen.

 
Meer informatie?

Váci utca
Váci utca
Boedapest
Boedapest voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl