bijzondere plaatsen > Hongarije > Boedapest > Matthiaskerk

MATTHIASKERK

BOEDAPEST

Opvallend bouwwerk in de burchtwijk van het stadsdeel Boeda is de Matthiaskerk. Het kleurrijke glimmende dak is vooral bij zonnig weer een opvallend element van deze uit het jaar 1255 stammende kerk.

Gedurende de eeuwen heeft de Matthiaskerk diverse aanpassingen ondergaan. De kerk heeft zelfs anderhalve eeuw als moskee gediend. De kerk laat zich nu het beste omschrijven als een neogotisch bouwwerk.

 

De kerk bezoeken kan tegen betaling. Je kunt dan ook het museum op de verdieping bezoeken.
De Matthiaskerk is een belangrijk onderdeel binnen stadswandelingen met gidsen door het stadsdeel Boeda.

 
Meer informatie?

Matthiaskerk
Matthiaskerk
Boedapest
Boedapest voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl