bijzondere plaatsen > Hongarije > Boedapest > Joodse wijk Boedapest

JOODSE WIJK BOEDAPEST

BOEDAPEST

De oude joodse wijk van Boedapest ligt in het centrum van de stad, in stadsdeel Elisabethstad. Symbool voor deze wijk is de Grote Synagoge, die met maar liefst 3000 zitplaatsen de grootste synagoge van Europa is.

Het wegtrekken van joodse mensen, zowel gedwongen (tijdens WO II) als vrijwillig, heeft voor een minder joods karakter gezorgd. Zo is de wijk tegenwoordig vooral ook in trek onder studenten. De joodse wijk is een goedkoop alternatief geworden als uitgaansbuurt.

 

De joodse wijk is op dit moment het meest vervallen deel van het centrum van Boedapest.
Grootschalige saneringsplannen zullen in de nabije toekomst het gezicht van deze wijk waarschijnlijk flink doen veranderen.

 
Meer informatie?

joodse wijk Boedapest
Erzsébetváros
Boedapest
Boedapest voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl