bijzondere plaatsen > Hongarije > Boedapest > Heldenplein

HELDENPLEIN

BOEDAPEST

Het Heldenplein in Boedapest is een plein dat de helden van Hongarije herdenkt en eert. De naam zegt het eigenlijk al.
Het Heldenplein ligt aan het einde van de indrukwekkende boulevard Andrássy út.
De Hongaarse naam voor het rechthoekige plein is Hősök tere.

Het meest dominante bouwwerk op het Heldenplein is het 45 meter hoge Millenniummonument. Daarachter staan twee zuilengalerijen die samen veertien belangrijke figuren uit de Hongaarse geschiedenis bevatten.

 

Het Heldenplein wordt geflankeerd door twee gebouwen die de moeite van het bezoeken waard zijn: de Kunsthal en het Museum voor Beeldende Kunst. Achter het Heldenplein ligt het Stadspark .

 
Meer informatie?

Heldenplein
Heldenplein
Boedapest
Boedapest voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl