bijzondere plaatsen > Hongarije > Boedapest > Géllertheuvel

GÉLLERTHEUVEL

BOEDAPEST

De Géllertheuvel is een heuvel gelegen in het centrum van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De 235 meter hoge heuvel is een belangrijke toeristische attractie binnen Boedapest. Dat heeft vooral te maken met de formidabele ligging aan de oever van de Donau.

De mooiste manier om de Géllertheuvel te ontdekken is door de stevige wandeling naar boven. Je passeert hierbij het standbeeld ter ere van de bisschop Gerardus (Géllert), die halverwege de heuvel uitkijkt over de Elisabethbrug, de Donau en het stadsdeel Pest. De wandeling omhoog kost je een klein half uurtje.

 

Boven op de Géllertheuvel staat de Citadel van Boeda. Deze citadel stamt uit 1854.
De Géllertheuvel is dankzij de ligging en hoogte het ideale uitzichtpunt in Boedapest. Je hebt hier een prachtig panoramisch uitzicht. Als je wilt kun je van het uitzicht genieten onder het genot van een hapje of drankje.

 
Meer informatie?

Géllertheuvel
Géllertheuvel
Boedapest
Boedapest voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl