bijzondere plaatsen > Hongarije > Boedapest > Burcht van Buda

BURCHT VAN BUDA

BOEDAPEST

De Burcht van Buda (ook aangeduid als Burcht van Boeda of Boedaburcht) is het meest imposante gebouw van de westelijke skyline in Boedapest. Als je vanuit Pest over de Donau naar Buda (Boeda) kijkt dan zie je het immense ongetwijfeld liggen.

De Burcht van Buda stamt oorspronkelijk uit de dertiende eeuw. In de loop der jaren hebben er diverse aanpassingen en uitbreidingen plaatsgevonden. Ook heeft de Tweede Wereldoorlog een deel van de burcht in puin gelegd.

 

Niet alleen is de Burcht van Buda als bezienswaardigheid de moeite waard, ook biedt dit plekje in Buda een uitstekend uitzicht over de stad Boedapest en de Donau. De tuinen en pleinen rondom het gebouw zijn vrij te bezoeken. Om naar binnen te gaan moet je wl entree betalen.

 
Meer informatie?

Burcht van Boeda
Burcht van Boeda
Boedapest
Boedapest voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl