BOEDAPEST / HONGARIJE

 

Bijzondere plaatsen in Boedapest

Voor veel Nederlandse toeristen is Boedapest de eerste kennismaking met Hongarije. Deze hoofdstad is onder Nederlandse toeristen eigenlijk vooral een populaire stedentripbestemming geworden sinds het moment dat de prijsvechters met aantrekkelijke vliegtarieven richting Boedapest kwamen. Wie Boedapest bezoekt die ontdekt dat de stad dezelfde charmes heeft als de Tsjechische hoofdstad Praag, maar dat het hier minder toeristisch overkomt en wat statiger is. Boedapest bestaat uit twee helften: Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen aan de twee oevers van de Donau. Deze rivier zorgt ervoor dat je vanaf meerdere posities een mooi uitzicht hebt op verschillende bezienswaardige bouwwerken zoals het parlementsgebouw aan de oostelijke zijde en de burchtwijk aan de westelijke kant.

 

Als je Boedapest bezoekt dan kun je kiezen uit een behoorlijke lijst met bezienswaardigheden, leuke winkels en bijzondere plaatsen. Het figuurlijke hoogtepunt is voor de meeste bezoekers de Burcht van Buda. Je kunt het eigenlijk niet maken om een vakantie in Boedapest te vieren zonder de burcht te bezoeken. Vanaf de burcht heb je een mooi uitzicht over de stad. Het letterlijke hoogtepunt is echter de Géllertheuvel. Deze 235 meter hoge heuvel ligt in het centrum van de stad. Als je de wandeltocht naar boven gemaakt hebt (met de bus of auto kan ook als je dat wilt) dan heb je een nog weidser uitzicht over de stad. Vanaf de top van de Géllertheuvel heb je ook een mooi uitzicht op de eerder genoemde burcht.

Bijzondere plaatsen in Boedapest

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Boedapest bewonderen:
 
Burcht van Buda
Centrale Markthal Boedapest
Fashion Street
Géllertheuvel
Heldenplein
Icebar Budapest
Joodse wijk van Boedapest
Matthiaskerk
Vátci utca

Bijzondere plaatsen in Hongarije

Boedapest ligt in Hongarije. Wil je alle bijzondere plaatsen in Hongarije zien?
Ga dan naar onze Hongarije pagina!

MEER INFORMATIE OVER BOEDAPEST

Boedapest bezienswaardigheden top 10
Boedapest in één dag
Boedapest tips
Boedapest top 10
Boedapest voor beginners

BOEDAPEST WEER & KLIMAAT

Boedapest klimaatinfo

STEDENTRIP NAAR BOEDAPEST

waar overnachten in Boedapest

BOEDAPEST OP STARTPAGINA.NL

Boedapest startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl