HONGARIJE

BIJZONDERE PLAATSEN

Hongarije

Hongarije is een land gelegen in Centraal-Europa. De bijna honderdduizend inwoners tellende republiek wordt omringd door maar liefst zeven andere landen. Het landschap varieert van laagvlaktes tot aan bergachtige gebieden. Met de Donau die dwars door Hongarije stroomt en het Balatonmeer (het grootste meer van Midden-Europa) heeft Hongarije een tweetal indrukwekkende wateroppervlaktes. Hongarije is een populair vakantieland met een geheel eigen gezicht, dat trekjes heeft van de omringende culturen. Het land is daardoor een allemansvriend die bij veel mensen herkenbaarheid oproept, zelfs als ze pas voor een eerste keer in Hongarije verblijven. Wie Hongarije bezoekt moet zich niet alleen focussen op de vele bezienswaardigheden, maar vooral ook kennismaken met de zeer vriendelijke Hongaarse bevolking, de heerlijke Hongaarse keuken en aanstekelijke Hongaarse volksmuziek. Hongarije is na de overstap van een planeconomie naar een markteconomie in rap tempo verandert. De welvaart van Hongarije is enorm toegenomen. De kanttekening daarbij is helaas dat er ook een groter groeiende groep mensen buiten de boot valt. Wie tegenwoordig door een stad als Boedapest loopt die zal zien dat er daar redelijk wat daklozen zijn.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Hongarije

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Hongarije. Het land telt enorm veel bijzondere plaatsen zoals fraaie steden, badhuizen, mooie landschapen, historische gebouwen en indrukwekkende pleinen en straten.

Voor Hongarije hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Hongarije:

bijzondere plaatsen in Boedapest

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN HONGARIJE

Boedapest > Burcht van Buda
Boedapest > Centrale Markthal Boedapest
Boedapest > Fashion Street
Boedapest > Géllertheuvel
Boedapest > Heldenplein
Boedapest > Icebar Budapest
Boedapest > Joodse wijk van Boedapest
Boedapest > Matthiaskerk
Boedapest > Vátci utca
Hongarije > Nationaal Park Hortobágy

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Hongarije?

Hongarije bezienswaardigheden top 10
Hongarije info
Hongarije startpagina

Hongarije nieuws & tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl